Skoči do sadržaja

S Nikolom Vrljićem razgovaraju Bojan Šumonja i Andrija Škare

U srijedu 18. listopada u 19 sati u Trotoaru održat će se razgovor s umjetnikom Nikolom Vrljićem. Sugovornici su mu novinar i pisac Andrija Škare i slikar Bojan Šumonja.

VIŠE O SUDIONICIMA:

Bojan Šumonja (1960., Pula) diplomirao je kiparstvo na Accademia di Belle Arti di Venezia 1984. godine. Izlagao na preko 200 skupnih i 100-tinjak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Predstavljao Hrvatsku na mnogobrojnim međunarodnim izložbama i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. Monografija s tekstom Igora Zidića objavljena mu je 2007. godine u izdanju HDLU Istre.
Radovi mu se nalaze u stalnom postavu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, u fundusu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u zbirci Muzeja suvremene umjetnosti Istre u Puli, u zbirci Zavičajnog Muzeja grada Rovinja, Obalnih Galerija u Piranu te u drugim javnim i privatnim zbirkama. Živi i radi u Puli.

Andrija Škare (1981. Zagreb) diplomirani novinar. Godinama radio na HRT-u kao novinar, ali i scenarist, voditelj i još štošta. Dosad objavio šest knjiga, a među ostalim i kronike o zagrebačkim kafićima, kavanama i birtijama „S više mlijeka, molim“, roman „Dva prsta iznad gležnja” i zbirku novozagrebačkih priča „Novi dio grada“. Voli i preostale tri knjige, ali broj znakova je ograničen. Organizirao je koncerte, književne večeri i soareje opće prakse. S partnericom je pokrenuo program „Slušaj me“ koji na inovativan način spaja (govorenu) književnost i glazbu.

Nikola Vrljić (1980., Zagreb) diplomirao je kiparstvo 2007. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Među samostalnim izlaganjima ističu se Opsada Oza u Galeriji Bačva HDLU-a u Zagrebu (2021.) i u Galeriji Meštrović u Splitu (2022.), Zagrepčani u Galeriji Poola u Puli (2021.), Odbjegli u Studiiju Moderne Galerije Josip Račić u Zagrebu (2018.) i Cirkus! u Glitpoteci HAZU u Zagrebu (2014.)  Više puta je nagrađivan na natječajima za javne radove i spomenike te je izveo desetak javnih skulptura. Dobitnik je nagrade HDLU-a za najbolju izložbu u 2021. godini (Opsada Oza).  Živi i radi u Zagrebu.

FB event

Objavljeno: