Skoči do sadržaja

Emir Šehanović u razgovoru s Ivanom Šukovićem

U srijedu 24. travnja u 19 sati u Trotoaru održat će se razgovor s umjetnikom Emirom Šehanovićem povodom njegove trenutačne izložbe There Will Be Bliss. Sugovornik mu je vizualni umjetnik Ivan Šuković.

Više o sudionicima:

Emir Šehanović proučava suvremeni svijet koji se ljudskim djelovanjem raspada i doslovno pretvara u talog. Objektima udiše (postljudski) život ili bar nešto nalik na život. U svojem radu često sjedinjuje dijelove različitih tijela, stvara raznovrsne hibride onoga što jesmo i onoga kako se prikazujemo. Uvjeren u to da je tijelo u osnovi fluidno i da se tjelesnost sastoji od konspirativnog prožimanja naših osjetila, propituje načine na koje se ono, uspješno ili neuspješno, uklapa u vlastiti estetski okoliš.
Emir Šehanović (1981.) živi i radi u Beogradu. Izvan regije, izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama, među ostalima, u galerijama Jeune Création, Les Beaux-Arts de Paris (2018.), AQB Project Space u Budimpešti (2018.), Ultrastudio u Los Angelesu (2018.), Gallery Weekend u Berlinu (2015.), na Video Art Festivalu u Ateni (2013), a sudjelovao je i na umjetničkim sajmovima Liste (2015.), Parallel Vienna, ArtGeneve (2018. i 2019.) i Vienna Contemporary. Nedavno je uvršten u monografiju 100 Sculptors of Tomorrow u izdanju izdavačke kuće Thames and Hudson.
emirsehanovic/instagram

Ivan Šuković (1981., Podgorica) doktorirao je na Sveučilištu umjetnosti u Beogradu, na Odsjeku za višemedijsku umjetnost (2019.). Magistrirao je na Odsjeku za digitalne umjetnosti i nove medije u Beogradu (FMK), a diplomu osnovnih studija stekao je iz područja književnosti na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu Crne Gore.
Od 2011. do 2024. imao je više samostalnih izložbi, a s grupnim je izložbama, osim u zemljama regije, svoj rad predstavio u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Sloveniji. Predstavnik je Crne Gore na 59. međunarodnoj izložbi umjetnosti Venecijanskog bijenala 2022. godine – Umijeće držanja za ruke / dok se probijamo kroz sedimentni oblak.Usavršavao se na Internacionalnoj školi Sveučilišta Oslo, u Norveškoj, a godine 2009. sudjelovao je na umjetničkim rezidencijama u Njemačkoj, Italiji i Norveškoj. Za svoje je stvaralaštvo nagrađivan, a njegovi se radovi nalaze u muzejskim i privatnim kolekcijama.

Više o izložbi

Objavljeno: